Αναγνώστες

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Μετράει η εμφάνιση ???



Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα , σε μια κοινωνια που συνεχώς μας επιβάλλει καινούργια πρότυπα του τέλειο , του εμφανές και του ωραίου. Σε μια κοινωνια με τους μεταβλητές του ωραίου, να αλλάζουν όπως ο δείκτης του χρηματιστήριου μέτριοι η εμφάνιση?
Σίγουρα το πρώτο πράγμα που μας ελκύει στον άλλον είναι η εμφάνιση του .Τα χαρακτηριστικά του ,το ωραίο χαμογελαστό ωραίο σώμα ,ο χαριτωμένος ποπός .Τι είναι αυτό που προσέχουν οι άνδρες σε μια γυναίκα ? Το στήθος ,το κώλο ,το πρόσωπο ,το συνολο , τι ? Έχει τόσο σημασία πια η εμφάνιση ? Και εάν έχει γιατί βλέπουμε τόσο αταίριαστα ζευγάρια στον δρόμο ,ή μήπως δεν είναι και τόσο αταίριαστα ?
Στις αρχές του 2005 η κολλητή μου φίλη Εύα είχε δεσμό με ένα παλιό μου αγόρι .Μην αγχώνεστε δεν είχαμε σχέση για πολύ και μάλλον ήταν περισσότερο κάτι σαν φλερτ ,μιας και δεν είχε σεξ ενδιάμεσα. Περνώντας λοιπόν καλά στον δεσμό της ,αποφάσισε πως δεν θα έπρεπε να είναι η μόνη που παίρνει καλά ,και έτσι αποφάσισε να μου κάνει ,ναι παιδιά ΠΡΟΞΕΝΙΟ !!!!
Ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του όμορφου . Για όλους μας όμως μετράει η εμφάνιση, ή απλά είναι ο πρόλογος ενός βιβλίου και η αίτια για μια γνωριμία ?
Κάτι βεβαία το όποιο όμως εγώ δεν γνώριζα . Καταβαίνοντας λοιπόν τη κατηφόρα που με χώριζε από τη πλατεία της πόλης ,και στρίβοντας στην γωνία κατάλαβα πως στο τραπέζι της απέναντι καφετέριας δεν καθόταν μονό η φίλη μου με το αγόρι της ,αλλά άλλα 2 αγόρια ! Παρακαλώ όχι ένα αλλά 2 !!! Η αμέσως επόμενη μ σκέψη ήταν πως μπορεί απλά να πέρασαν από εκεί και να κάθισαν ,αλλά ποιον κορόιδευα το πράγμα φώναζε από μονό του .ΠΡΟΞΕΝΙΟ !!! Το μισώ αυτό .Σέβομαι την καλή πράξη που θέλουν να κάνουν πάντα οι φίλοι μας, επειδή αυτοί είναι χτυπημένοι από τον μικρό φτερωτό θεό, αλλά δεν σημαίνει πως σε όλους μας αρέσει αυτό . Παρόλη την αμηχανία μου δεν σκαρφίστηκα κάτι για να την κοπανήσω ΙΣΑ ΙΣΑ αποφάσισα να το απολαύσω . Τα δυο αγόρια δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους ,ο ένας ήταν ψηλός εμφανίσιμος και ψωνάρα και ο άλλος χαριτωμένος γλυκός και χαμηλών τόνων . Η ψωναρα όπως ήταν αναμενόμενο άρχισε τη φλυαρία ,μπλιάξ κάτι που συνγχαίνομαι σε έναν άνδρα .Και εκεί ήταν που με χτύπησε η απορία ,γιατί ένας εμφανίσημος τύπος δεχόταν το προξενιό ? Δεν ήταν αρκετός από μόνος του βρει ταίρι αλλά έπρεπε να βασίζεται στους φίλους του για κοπέλα ? Μήπως τελικά δεν ήταν η εμφάνιση αυτό που προσέχουμε όλοι ? Κάπου ανάμεσα στην βαρεμάρα και την αυτοκτονία ο χαριτωμένος άρχισε να συμμετέχει στις συζητήσεις ,και εξεπλάγην ,εκτός από χαριτωμένος ήταν και ενδιαφέρον ! Το προξενιό της κολλητής μου δεν πέτυχε ακριβώς μιας και εγώ βγηκα με τον χαριτωμενο αλλά ,από άλλη πλευρά πέτυχε ! Ναι αυτό που προσέχουμε
αρχικά σε ένα ατομο είναι η εμφάνιση του ,αλλά τελικά αυτό μου μας κρατάει μαζί του είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του ! Τα κοινά μας ενδιαφέροντα και όνειρα ,κοινές απαιτήσεις και προσδοκίες .Τελικά η εμφάνιση είναι το πρώτο βήμα στην γνωριμία 2 ανθρώπων , αλλά δεν θα έπρεπε να είναι αυτό που κρίνει το ατομο ή τουλάχιστον όχι μεμονωμένα . Υπάρχουν άτομα λιγότερο εμφανίσιμα αλλά περισσότερο ενδιαφέροντα !!! Μην βιάζεστε λοιπόν να κρίνεται κάποιον από την εμφάνιση του ,δώστε του μια ευκαιρία και ίσως αποδεχτεί το άλλο σας μισό ποτέ δεν θα ξέρετε όμως, εάν το μόνο που θα σας ενδιαφέρει είναι η εμφάνιση του αλλού !!! Βγείτε έξω και δώστε μια ευκαιρία στο λιγότερο όμορφο και που ξέρετε ίσως αποδεχτεί τελικά ο μεγαλος σας έρωτας !!!