Αναγνώστες

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μάτια "ερμητικά" κλειστά ???



Γεια σας …Είμαι άλλη μια φορά εδώ για να σας προβληματίσω με τις μικρές μου έρευνες !!! Λατρεύω τα βιβλία ψυχολογίας .Διαβάζοντας λοιπόν κάποιες από τις θεωρίες του αγαπημένου μου Φρόιντ είδα μια θεωρία που μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον !!! Ο γνωστός μας σε όλους εφευρέτης Φρόιντ, μερικών από των πιο σημαντικών θεωριών της ψυχολογίας ,όπως ξέρετε ασχολήθηκε αρκετά με το σεξ .Για αυτόν όλα τα προβλήματα μας , είχαν να κάνουν με το σεξ , δηλαδή την έλλειψη του , την ποιότητα ,την ποσότητα και τα λοιπά .
Αλλά θα ξεκινήσω με κάτι πιο απλό και με κάτι αρκετά πιο πριν από το σεξ , θα ξεκινήσω με το φιλί ! Αυτό το ωραίο και απαλό άγγιγμα των χειλιών με τον σύντροφο μας ,τα αισθήματα που μας προκαλεί ,το πάθος παρόρμηση , η αγωνία , το τρέμουλο στα γόνατα . Συμφωνά λοιπόν με τον Φρόιντ ακόμα και η στάση μας επάνω στο φιλί συμβολίζει κάτι . Τα κλειστά μάτια τονίζει ο μεγαλος επιστήμονας κατά την διάρκεια του φιλιού λειτουργεί υποσυνείδητα σαν αυτόματη επιλογή ,δηλαδή ξεχωρίζουμε αμέσως τον σύντροφο μας και συνάμα επιλεγούμε εάν είναι κατάλληλος για μας η όχι . Τα κλειστά μάτια ενός ατομο κατά την διάρκεια του φιλιού , λέει ο ίδιος ,συμβαίνει γιατί το ίδιο το ατομο γνωρίζει πως αυτό που είναι απέναντι του
δεν είναι αυτό που ζητάει , αυτό που ψάχνει , και έτσι υποσυνείδητα φτιάχνει μια άλλη εικόνα στο μυαλό του και την προβάλλει έχοντας κλειστά τα μάτια του !!! Ει σαν απιστία μου ακούστηκε τώρα αυτό αλλά δεν είναι το θέμα μας !!! Ακόμα, λέει ο επιστήμονας ,πως ο άνδρας για να λειτουργήσει και να κάνει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη στο κρεβάτι [ή οπουδήποτε αλλού] χάδι πρέπει πρώτα να την φανταστεί στο μυαλό ,δηλαδή να κάνει το σχέδιο του ,δεν νομίζω πως μας είναι άγνωστο αυτό κορίτσια ! ! ! [κακία] Δηλαδή με λίγα λόγια προβάλλει σκηνές ,κάτι σαν τις ταινίες ακατάλληλες για ανήλικους ? χιχιχι…..καλο .Δεν λέει όμως κάτι παρόμοιο για τις γυναίκες ,ενώ στο φιλί μας πιάνει όλους η μπάλα στο σεξ είναι διαφορετικά τα πράγματα !
Θέλω να πιστεύω όμως πως υπάρχουν άτομα που πραγματικά ερωτεύονται και είτε τα μάτια τους είναι ανοιχτά , είτε είναι κλειστά σκάφτονται τη στιγμή, τη ζουν , το ατομο που είναι μαζί τους . Το ζουν πραγματικά και το ζουν όσο καλύτερα μπορούν !!!

3 σχόλια:

Mohawk είπε...

θεωρω πως ο Φροιντ ειχε να παει καιρο με γυναικα. :P

ειμαι της αντιθετης αποψης,λεγοντας πως οταν εχεις τα ματια κλειστα την ωρα του φιλιου,απλως δεν σκεφτεσαι τιποτα..ειναι μια αντιδραση ευχαριστησης,οπως παραδειγματος χαρη,οταν δοκιμαζεις ενα ωραιο φαγητο,υποσυνειδητα κλεινεις τα ματια και με αυτον τον τροπο δειχνεις ποσο σ'αρεσει...

θεωρω οτι οταν εχεις ανοιχτα τα ματια,τοτε ειναι που δεν σε ευχαριστει το φιλι,χωρις βεβαια να ειμαι απολυτος σε αυτο..απλως θεωρω πως το κλεισιμο των ματιων υποδηλωνει την ευχαριστηση,και κατι πιο κυνικο ισως,δεν θες να εχεις επαφη με τον κοσμο,θες να εισαι στο φιλι και την μαγεια της στιγμης,αρα με τα κλειστα ματια δεν εχεις την αισθηση του τι γινεται τριγυρω,ζεις απλως την στιγμη του φιλιου.

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα καθε θεωρια δομειται ειτε απο τις προσωπικες εμπειριες του καθενος,ειτε απο τις παρατηρησεις του..προφανως,ολες οι θεωριες επιδεχονται αντιρρησεις.Κανεις δε νομιζω να φιλαει ή να φιλιεται μονο με ανοικτα ή μονο με κλειστα ματια...Μεχρι να ξεπεραστει η αρχικη ανασφαλεια του : "Εχει ο αλλος τα ματια του κλειστα;Τα εχει ανοιχτα;Πως αντιδρα;Που κοιταζει;Μηπως τον λερωσα με κραγιον;Μηπως την σαλιωσα παραπανω;" ,ολοι "παιζουν" ανοιγοκλεινοντας τα ματια. Θα πρεπει να περασει χρονος,να βρεις τα πατηματα και η οικοιοτητα θα σε κανει να αφηνεσαι τελειως και να απολαμβανεις το φιλι κλεινωντας τα ματια σου και βυθιζομενος στην αισθηση των χειλιων..

κτλ κτλ κτλ....

Νικος Π.

Nick Cooze είπε...

Ο Φροιντ ήταν σεξιστής όπως λένε πολλοί.Δεν διαφωνώ με τις απόψεις του παρόλα αυτά αλλά και δεν συμφωνώ πολλές φορές...Όσον αφορά τον έρωτα η άποψή μου είναι πως ούτε στην ηλικία μου(21) μπορείς να τον νιώσεις ολοκληρωτικά,αλλά ούτε και στα 17...Πιστεύω πως τα πάντα έχουν κάποιο όριο ( δεν υποννοώ κάτι για σένα). Αν και το μπλογκ σου απευθύνεται σε κορίτσια μπορώ να πω πως σε κάποια λόγια σου βλέπω πτυχές της ζωής μου.Σε βρίσκω πολύ σωστή και γενικά κάνεις πολύ καλή δουλειά.Keep Working!