Αναγνώστες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ .....ΞΗΡΑ ....!!!!


Γεια σας !!! Συγγνώμη για την μικρής χρονικής περιόδου απουσίας μου .Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας και τα σχόλια σας στα υπάρχοντα άρθρα. Θα ήθελα να πω ακόμα, με μια καθυστέρηση βέβαια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! Σας εύχομαι σε όλους ο νέος χρόνος να σας φέρει ότι σας στέρησε ο προηγούμενος !!!
Θα ήθελα να θίξω ένα πολύ ευαίσθητο θέμα .Το θέμα των γνωριμιών μέσω διαδικτύου . Όπως έχω ξαναπεί ζούμε στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας .Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει συνέχεια ,εξελίσσεται . Όλο και περισσότερο η ζωή του ανθρώπου εξαρτάται από μηχανές . Κάποιες είναι για να διευκολύνουν την ζωή μας ,και οι υπόλοιπες για να την κάνουν πιο περίπλοκη. Μερικές όμως από αυτές μας χαρίζουν ευχαρίστηση, και ικανοποίηση …όχι κύριοι και κυρίες δεν θα μιλήσω για αυτές τις συσκευές αλλά για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή . Όλοι μας έχουμε ή είχαμε στο παρελθόν επαφή με ένα ηλ.υπολογιστη έστω και για λίγο έστω, και μια φορά… Στην σημερον ημέραν μπορείς να βρεις τα πάντα στο διαδίκτυο από τσιγάρα μέχρι δωρητές οργάνων .Και μέσα σε αυτές τις υπηρεσίες που μας διαθέτει το ιντερνέτ είναι και τα τσατ. Αυτές οι σελίδες που έχουν υποτίθεται το ρόλο τους ,στο να μας διασκεδάζουν και ψυχαγωγούν. Πολλοί από μας έχουμε ένα προφίλ σε κάποια από αυτές τις σελίδες . Έτσι επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους ,κανουμε νέες γνωριμίες ,διευρύνουμε τους ορίζοντες μας .

Φτιάχνουμε ένα προσωπικό προφίλ σε αυτές τις σελίδες και μοιραζόμαστε με άγνωστα άτομα πολλα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα .Ανεβάζουμε φωτογραφίες έτσι ώστε ο άγνωστος που θα επισκεφτεί το προφίλ μας να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόσωπο μας . Αλλά είναι αληθινά όλα αυτά ? Το κάνουν όλοι αυτό ? Επειδή εμείς αποφασίσαμε να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς δεν σημαίνει πως θα το κάνει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος που επισκέπτεται αυτές τις σελίδες . Γνωρίζουμε ενδιαφέροντα άτομα συζητάμε θέματα πολιτικού , ερωτικού , προσωπικού , οικογενειακού και γενικώς πολλών διαφορετικών τύπων θέματα . Πολλές φορές ανοίγουμε τα εσώψυχα μας σε ένα ατομο που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ . Γιατί είναι πιο εύκολο να το κανουμε σε έναν άγνωστο, απ ότι σε ένα γνωστό μας ,δεν υπάρχει ο φόβος της κριτικής που οι άνθρωποι φοβόμαστε τόσο . Μπορεί όμως και να μην βλέπουμε τον άλλον και να μην έχουμε άμεση επαφή μαζί του αλλά παρόλα αυτά δενόμαστε . Μετά από καιρό τον θεωρούμε φίλο μας , δικό μας πρόσωπο , αλλά παραμένει άγνωστο πρόσωπο μιας και δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ μαζί του , «κάτι τόσο οικείο και κάτι τόσο άγνωστο» !!! Η συνάντηση μας με ένα πρόσωπο που γνωρίσαμε στο διαδίκτυο μπορεί να αποδεχθεί πολύ ενδιαφέρον να οδηγήσει σε μια καλή φιλία και ίσως σε ένα μεγάλο έρωτα.
Οποιεσδήποτε και εάν είναι οι προθέσεις μας για μια τέτοια γνωριμία και συνάντηση, καλό θα ήταν να σκαφτόμαστε όλες τις πιθανές εξελίξεις της . Να μην εμπιστευόμαστε άνετα άγνωστα άτομα γιατί όσοι καλοί και εάν είναι ,μπορεί απλά να μην είναι αληθινοί ή να μας παρουσιάζονται τόσο καλοί όσο
εμείς θα θέλαμε να είναι ,και στην ουσία ο σκοπός τους να είναι διαφορετικός . Όπως και να έχει ζούμε σε μια βίαιη κοινωνια όπου οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα χωρίς φόβο και χωρίς σεβασμό προς τον συνάνθρωπο . Άποψη μου είναι να επισκεπτόμαστε τέτοιες σελίδες αλλά να είμαστε προσεκτικοί , στις γνωριμίες μας και στα προσωπικά μας στοιχειά που αποκαλύπτουμε στους αγνώστους φίλους μας . Και μετά από αυτά καλό σοφάρισμα !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gamise ta kopelia..

Κωνσταντίνος είπε...

Αποφάσισα να εκφέρω τη γνώμη μου πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο μιλώντας εκ πείρας και προσωπικής εμπειρίας. Πριν 4 χρόνια έτυχε να γνωρίσω μια κοπέλα μέσα από μια σελίδα διαδικτύου. Έπειτα από ένα κοπλιμέντο που έκανε πάνω σε μια φωτογραφία μου, ξεκίνησε μια κουβεντούλα, η οποία συνεχίστηκε για περίπου μία βδομάδα από την ιστοσελίδα και μετά μεταφέρθηκε στο msn. Επικοινωνούσαμε καθημερινά και συνομιλούσαμε για διάφορα θέματα, επί ώρες ολόκληρες. Δίναμε ακόμα και διαδικτυακό ραντεβού -αφού δεν είχαμε ανταλλάξει τηλέφωνα- ώστε να συναντιόμαστε συγκεκριμένες ώρες στο msn και να συζητάμε. Μέσα από τις συζητήσεις μας περί ανέμων και υδάτων, καταλάβαμε και οι 2 ότι είχαμε πολλά κοινά σημεία αναφοράς. Πάνω στο μήνα, ανακαλύψαμε τελείως τυχαία μία κοινή γνωστή μας κι αυτό ήταν... Έπειτα από 1,5 περίπου μήνα διαδικτυακής επικοινωνίας βγήκαμε με την κοινή μας γνωστή, γνωριστήκαμε από κοντά, ανταλλάξαμε τηλέφωνα κι από εκεί κύλησε μόνο του το πράγμα! Ήταν φως φανάρι ότι υπήρχε αυτή η έλξη μεταξύ μας. Με την κοπέλα αυτή είχαμε σχέση για περίπου 2,5 χρόνια και παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε πλέον μαζί, αισθάνομαι πολύ τυχερός που είχα μια τέτοια μοναδική εμπειρία, να γνωρίσω δηλ. μέσω του χαοτικού διαδικτύου έναν άνθρωπο σημαντικό για μένα... Σκοπός του μακροσκελούς σχολίου μου δεν είναι να κάνω γνωστή την ιστορία μου, αλλά να περάσω το εξής μήνυμα: "Γνωριμίες μέσα από το διαδίκτυο μπορούμε να κάνουμε άπειρες. Μπορεί κανείς να γνωρίσει κόσμο που δεν είναι αυτό που δείχνει ότι είναι από ιστοσελίδες γνωριμιών. Αφήνοντας όμως τη γνωριμία στο επίπεδο της διαδικτυακής επικοινωνίας, δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον συνομιλητή μας. Γι'αυτό λοιπόν -προσωπική άποψη- μη μένετε στην εικονική και απρόσωπη συνομιλία του ίντερνετ. Σχηματίστε μια πρώτη γνώμη για το άτομο που γνωρίζετε μέσω διαδικτύου (ανάλογα με τα κριτήριά του ο καθένας), αλλά μην εγκλωβίζετε την επαφή στα πλαίσια του διαδικτύου για πολύ καιρό. Η οθόνη του Η/Υ δε μπορεί να αντικαταστήσει έναν μορφασμό, ένα βλέμμα, ένα μειδίαμα του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας όταν βγαίνουμε μαζί του για έναν καφέ, ένα ποτό. Επιπλέον, πολλά ελαττώματά που κρύβονται καλά από το πέτασμα της διαδικτυακής επικοινωνίας, μπορούν να φανούν σε μια άμεση συνομιλία και να μας γλυτώσουν από κενές και ανούσιες γνωριμίες. Για να μην παρεξηγηθώ, ασφαλώς δεν εννοώ να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή τη μία μέρα γνωριστήκαμε απο το διαδίκτυο, την επόμενη βγήκαμε να τα πούμε από κοντά. Ανάλογα με την κρίση και την άνεση του ο καθένας μας ξέρει μετά από πόσες συζητήσεις είναι σε θέση να έρθει σε άμεση επαφή με τη γνωριμία του χωρίς να δώσει λάθος εντυπώσεις αλλά και χωρίς να έρθει ο ίδιος-η ίδια σε δύσκολη θέση."

Καλές γνωριμίες λοιπόν σε όλους και όλες!

Πιπεράτος είπε...

Το που γνωριζεις καποιον/α δεν εχει καμια σημασια.
Σημασια εχει οτι τον εχεις μπροστα σου καποια στιγμη και απο κει ξεκινας.
Πιστευω πως ειναι ακριβως το ιδιο αν γνωρισω μια γυναικα στο διαδικτυο η στο σουπερ μαρκετ.
Αλαζει ισως η διαταξη των "πραγματων" αλλα αυτο δεν εχει σημασια.
Σημασια εχει που τον/την γνωρισες τελικα.